Usluge

USLUGE

Sa našim iskusnim timom ljekara i motivisanim osobljem brinemo o svakoj Vašoj potrebi u svim oblastima dentalne medicine. Pacjentima pružamo sve vrste stomatoloških usluga u najkraćem mogućem roku i po povoljnim cijenama. Korisnici naših usluga imaju obezbjeđeno parking mjesto ispred stomatološke ordinacije. Pored primarnih usluga koje smo već naveli takođe vršimo usluge i iz oblasti:

Preventivna stomatologija

Preventivna stomatologija je oblast stomatologije koja je prisutna u svim granama stomatologije, tačnije savremena stomatologija se ne može zamisliti bez estetskog pristupa. Uz poštovanje svih postulata nauke i definisanih procedura u terapiji prvo mjesto dijele funkcionalnost i estetika naših radova. Mnogi pacijenti danas žele savršen osmijeh koji podrazumijeva ujednačenost boje, oblika i dominantnost na licu, čime osmijeh postaje moćno oružje i omogućava da prvi dojam o Vama kao osobi upravo bude urednost, skladnost, ljepota i pažnja prema sebi, što otvara mnoga vrata. Naša preporuka je prirodnost i trudimo se da naši radovi prije svega budu prirodno usklađeni i individualno prilagođeni. U tom smislu posmatramo lice kao cjelinu kao i Vašu personalnost te predlažemo Vam rješenja koja će se najviše uklapati sa svim tim stvarima. Ogledalo je jedan od jako korištenih pomagala u našem svakodnevnom radu, a primijetiti ćete da u ambulanti ih imamo mnogo, jer zajedno posmatramo , analiziramo potrebe, želje i mogućnosti, te usaglašavamo i dolazimo do zajedničkog usklađenog cilja, a to su zdravi i lijepi zubi. Nijedno rješenje ne zavšavamo ukoliko nismo obostrano zadovoljni jer zadovoljan pacijent je nas cilj a Vaš osmijeh je naša najbolja reklama.

Dječija stomatologija

Osnova kvalitetne terapije za zdravlje zuba djeteta je povjerenje između stomatologa i djeteta. Preporučujemo da se dijete prvi put dovede u stomatološku ordinaciju između druge i treće godine, nazavisno o karijesu. Veoma je važno da zdravlje zuba svog djeteta povjerite prvenstveno stomatologu u kojeg imate povjerenja i koji će profesionalno pratiti i najmlađe pacijente, kako bi njihovi zubi bili što zdraviji u budućnosti. Djeca su posebni pacijenti i traže posebne metode rada. S njima treba raditi brzo, nestrpljivi su i često jako uplašeni. Dobar dječji stomatolog mora znati prenijeti djetetu mir i vedrinu. Zalijevanje fisura (premazivanje) zuba, pogotovo trajnih, nužna je zaštita i čini rane zube otpornijima na karijes. Liječenje ranih zubi najbolja je osnova za zdrave zube u starijoj dobi. Kvalitetan početni pregled i multidisciplinarna analiza stanja djetetovih zuba obavljena u našoj ordinaciji, omogućava pružanje najboljeg savjeta, primjenu optimalnog načina liječenja. Time smanjujemo neugodnosti u budućnosti i pružamo djetetu temelje za zdrave i lijepe zube u odrasloj dobi. Preventivna stomatologija djetetu osigurava zdrav i lijep osmijeh, djeca sa zdravim ustima lakše i pravilnije žvaću hranu, brže i bolje govore a opšte zdravlje im je bolje. Zdrava usta lijepo je vidjeti a lijepi zubi djetetu daju potrebno samopouzdanje.

Protetika

Zubna protetika (protetika zuba) grana je dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba i mekanih dijelova usne šupljine potpunim (totalnim) ili djelomičnim (parcijalnim) protezama, krunicama, mostovima i ljuskama. Dentalna protetika se dijeli na mobilnu protetiku i fiksnu protetiku. Ljuskice za zube (veneeres) individualno napravljene keramičke, zirkonkeramičke ili kompozitne fasete, koje se cementiraju na posebno izbrušenu i pripremljenu prednju površinu zuba kako bi se ispravile estetske nepravilnosti (boja, oblik, položaj). Ljuskice su minimalno invazivni protetski (estetski) nadomjestci, kojima se uklanja do 1mm cakline prednje površine zuba. Ljuskice su indicirane u slučajevima kada želimo korekciju boje, oblik, položaj, veličinu zuba, a služe za zatvaranje prostora među zubima ili kao nadoknada odlomljenih bridova i rubova. U našoj ordinaciji koristimo se dva najboljia sistema za izradu ljuskica. Zubne krunice (zubne navlake) i mostovi za zube su individualni protetski nadomjestci, služe za estetsku i funkcijsku rekonstrukciju. Nedostatak zuba može dovesti do patoloških promjena u zagrizu, pomicanja i naginjanja zuba, oštećenja viličnog zgloba, razvoja parodontnih bolesti i nastanka novih karijesa. Zato se koriste umjetni zubi. Metal-keramičke krune su sve one krune kojima je baza napravljena od metala, a vanjski vidljivi sloj od keramike ili porculana. Kao bazu za metal-keramičke krune najčešće se koristi legura kobalt kroma,dentalno zlato ili titan. Postoji metal keramika, dentalno zlato keramika i titan keramika. Bezmetalne zubne krune su vrhunac moderne stomatologije te u zadnjih nekoliko godina postaju standard kod visoko estetski restorativnih radova te radova u frontalnom dijelu vilice. Najbolje rezultate daju posebno kada se kruna postavlja na prirodni brušeni zub.

Ortodoncija

Ortodoncija je oblast stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i nepravilnog položaja vilica. U periodu mješovite denticije kada su prisutni i mliječni i stalni zubi željeni efekat se postiže mobilnim aparatima, a u periodu stalne denticije fiksnim protezama. Cilj ortodontske terapije je postići pravilan i estetski izgled zagrižaja koji će omogućiti optimalnu funkciju žvakanja i preraspodjelu sila tako da dobijemo jednako opterećenje svih zuba. Takođe pravilnim položajem zuba olakšavamo oralnu higijenu i samim tim smanjuje se rizik od nastanka karijesa i parodontalnih oboljenja. Nekada sam pacijent ne želi da prolazi kroz dužu proceduru ispravljanja zuba već odmah želi da izbrusi zube i za 7 dana ispravi zagrižaj izradom keramičkih krunica. Postoje indikacije kada je to moguće i one kada to nije moguće. Izuzetno nepravilan položaj zuba, veliki razmaci između susjednih zuba i visok pripoj desni na samim vratovima zuba dali bi estetski vrlo ograničene rezultate sa posledicama koje ne bi bile zanemarljive. Zato se savjetuje prije svega terapija fiksnim aparatima. Tek nakon završene terapije pacijent i stomatolog zajednički donose odluku da li je potrebno uključiti i protetiku. Nerijetko nam se dešavalo da sama terapija fiksnim aparatima daje tako kvalitetne rezultate da pacijent odustaje od brušenja svojih zuba.

Laseroterapija

Laseroterapija predstavlja bezbolnu vrstu intervencije u stomatologiji. Laser je akronim koji je nastao od početnih slova sintagme Light Amplification of Stimulated Emission Radiation. Laser je instrument koji proizvodi vrlo uske, intenzivne zrake svjetlosne energije. Kad laserska svjetlost dođe u kontakt s tkivom, uzrokuje reakciju. Lasersko svjetlo može ukloniti ili oblikovati tkivo, a laserska zraka je u stvari svjetlosni prenos energije koja se može koristiti u terapijske svrhe. Efekt lasera na meka tkiva osigurava manje invazivnu „hirurgiju bez krvi”, minimalne postoperativne komplikacije i bezbolnu intervenciju. Neke od brojnih prednosti korištenja lasera u stomatologiji su: u pojedinim slučajevima je bezbolniji čime smanjuje potrebu za anestezijom, otklanja i smanjuje strah kod pacijenata koji se najčešće javlja korištenjem stomatoloških instrumenata, postupak s minimalnim krvarenjem i oteklinama kao posljedicama liječenja mekih tkiva, čuva veću površinu zdravog zuba tokom procesa uklanjanja karijesa, kraće vrijeme izvođenja zahvata u poređenju sa tradicionalnim stomatološkim tehnikama.

Cjenovnik

Cjenovnik naših usluga

Pacjentima pružamo sve vrste stomatoloških usluga u najkraćem mogućem roku i po povoljnim cijenama. Korisnici naših usluga imaju obezbjeđeno parking mjesto ispred stomatološke ordinacije.

Cjenovnik

 • Edukacija o oral. hig. 10,00KM
 • Zalivanje fisura 10,00KM
 • Preventivni ispun 30,00KM
 • P. pomoć 30,00KM
 • Apl. lijeka 30,00KM
 • Am. plomba 30,00KM
 • Nad. kom. krun. 70,00KM
 • Radix anker 50,00KM

Zakaži pregled

Cjenovnik

 • Jednop. pb. 30,00KM
 • Dvop. pb. 40,00KM
 • Trop. pb. 50,00KM
 • Endoterapija k. 30,00KM
 • Glasjononer pb. 20,00KM
 • Izbj. po zubu 80,00KM
 • Uklanjanje krunice 20,00KM
 • Cem st. krunice 20,00KM

Zakaži pregled

Cjenovnik

 • Uklanjanje plaka 20,00KM
 • Czk - 1 kvadrant 20,00KM
 • Obrada par. dz. 10,00KM
 • Drenaža apscesa 20,00KM
 • Excizija 20,00KM
 • Liječenje alveolita 10,00KM
 • Hemostaza 10,00KM
 • Privremena Pb. 20,00KM

Zakaži pregled

Cjenovnik

 • Hemostaza šivenje 20,00KM
 • Ex. zuba 20,00KM
 • Komp. Ex. zuba 40,00KM
 • Kiretaža 10,00KM
 • Ex. ml. zuba 10,00KM
 • Isp. Vit. 5,00KM
 • Extirpacija p. 30,00KM
 • Def. punj. k. 30,00KM

Zakaži pregled